dimarts, 3 de desembre del 2019

TALLER PERCUSSIÓ CORPORAL

A petició de la direcció de l’Escola de Música d’Artesa de Segre, organitzem un taller de percussió corporal, el dissabte 21 de desembre.

Mitjançant la percussió corporal l’alumne aprendrà a connectar amb si mateix i a expressar-se lliurement des de la plena consciència física i mental, tenint el ritme sempre present.

S’entén la percussió corporal com a eina interpretativa, pedagògica i terapèutica, ja quel’alumne aprèn a tocar el seu cos com a instrument amb els diferents sons que aquest li proporciona (factor interpretatiu). Aquest aprenentatge li proporciona una destresa amb la música que l’ajuda a entendre aquest art d’una manera més integrativa la qual cosa repercutirà positivament a l’hora d’estudiar el seu instrument (factor pedagògic). A més a més, es du a terme des d’un procés educatiu i emocional on l’alumne estarà en contacte amb aspectes musicals que li permetran d’una manera rítmica i creativa comunicar-se amb ell mateix i amb els altres.

En tot moment es treballen aspectes personals com ara l’empatia i el respecte amb el grup així com es fomenta la comunicació intra i interpersonal (factor personal).

L’objectiu del taller és gaudir del ritme, aprendre a expressar-se de la manera més sincera possible fent ús del nostre cos com a instrument i estant en plena consciència en el moment present.

Es treballaran aspectes com ara la pulsació, el ritme, el moviment i l’expressió corporal sempre des del treball de la lateralitat i de la consciència corporal.

Les sessions estaran formades per dinàmiques grupals de creativitat, la integració de diferents patrons rítmics per a després ballar-los escoltant músiques diverses, exercicis de cohesió i relació grupal així com d’altres de relaxació.

El taller el durà a terme l’especialista Neus Plana Turu. Ha estudiat flauta travessera l’Escola Superior de Música de Catalunya (ESMUC) i es va formar en percussió corporal a nivell nacional  amb el mètode SSM i internacional amb els mètodes IBMF Paris 2016, IBMmF Athens 2017 i Body Rhythm Hamburg 2018 i 2019.

El preu del taller és de 3 € pels alumnes inscrits a l’AMPA de l’EMMA i pels alumnes no-inscrits és de 7 €. 

Per formalitzar la inscripció cal fer una transferència al núm. de compte de l’AMPA,  omplir la butlleta i lliurar-la a l’escola o a la bústia de l’AMPA. La inscripció és individual.

Pels alumnes socis de l’AMPA de música, durant el matí es realitzarà el taller de treballs manuals “Decora el teu arbre de Nadal”.