divendres, 17 de desembre del 2021

Acta de l'Assemblea General de l’AMPA de l’EMMA del dia 21 de desembre de 2020

CONVOCATÒRIA

Dia: 21 de desembre

Hora: 21.00 h

Lloc: Zoom


ORDRE DEL DIA

 1. Lectura i aprovació de l’acta anterior

 2. Estat de comptes

 3. Activitats de l’AMPA del curs anterior

 4. Propostes d’activitats per aquest curs

 5. Consell Escolar

 6. Altres assumptes

 7. Precs i preguntes


ASSISTENTS VIA ZOOM  8 persones


ACTA 


1.- Lectura i aprovació de l’acta anterior

S’aprova per unanimitat

L’acta es penjarà al bloc, al Facebook i al grup de Whats App per tal que tots els membres de l’Associació la puguin llegir completa.


2.- Estat de comptes 

Al 23-10-19 tenim un saldo a La Caixa de 1.325,26 € i al 01-10-20 de 1.217,10 €, es van ingressar 782 € de quotes (a 20 €/família), es va pagar un taller de percusió, resultat de cost 299 €, compra-venda de llibres, la Fapac 134,62 €, regals Nadal per l’escola de música (hit-hat, banqueta piano i 8 faristols) 327 € i la diferència per quadrar el saldo és a les partides de guarniment Nadal, pica-pica concert Nadal i comissions.

Les quotes pel 2020 es baixen a 8 €/família.


3.- Activitats de l’AMPA del curs anterior

 • Reunions amb la direcció de l’escola.

 • Reunions Consell escolar.

 • Pont entre pares i escola.

 • Compra de llibres amb el 15% de descompte per als socis de l’AMPA.

 • Ajudar amb el concert de Santa Cecília.

 • Ajudar amb l’organització del Concert de Nadal de l’escola, oferir servei de bar i pica-pica per a tots els assistents.

 • Taller “Decorem l’escola de música per Nadal”.

 • Taller de percussió corporal a càrrec de Neus Pla.

 • Taller de treballs manuals“ Decora el teu arbre de Nadal”.

 • Els Reis Mags d’Orient van deixar a l’escola uns quants regals: una banqueta per piano, un Hit hat per la bateria, uns quants faristols i uns llapis pels nens.

 • Sortida al Teatre Petit Romea de Barcelona per veure Alícia al país meravelles i a la tarda una visita dinamitzada al Museu de la Música. Aquesta sortida es va suspendre a última hora per causa de la Covid-19.


4.- Propostes d’activitats per aquest curs

 • Agendes escolars per a tots els alumnes de l’escola de música. A petició de la direcció de l’escola, AMPA s’ha encarregat que tots els alumnes de l’escola tinguin l’agenda escolar d’aquest curs.

 • Venda de llibres. Com cada any, i per mirar d'oferir un millor servei a les famílies de l’escola, des de l'AMPA ens encarreguem de la compra dels llibres que durant el curs necessitaran els nens i nenes a classe. Aquests llibres tenen un descompte del 15%.

 • Santa Cecília. L’Aula Municipal de Música d’Artesa de Segre, a petició de l’associació de pares i mares d’aquest centre, ho va celebrar un any més amb tots nosaltres. Donada la situació sanitària a causa de la Covid-19 i les mesures sanitàries per evitar la seva propagació, aquest any el concert es va fer en un altre format.

El diumenge 22 de novembre a les 12.00 del migdia, es va poder escoltar per les ones de Ràdio Artesa de Segre, el concert dels professors de l’EMMA que van enregistrar el novembre de l’any passat.

 • Taller de treballs manuals per Nadal. Aquest any donada la situació sanitària deguda a la Covid, s’ha proposat que feu a casa alguna manualitat i s’han fet arribar unes propostes de treballs manuals.

 • La cançó de Nadal. Tots els alumnes de l’escola de música han gravat una cançó per celebrar les festes, Eso que tú me das de Jarabe de Palo. S’ha pogut escoltar a Ràdio Artesa de Segre a partir del 13 desembre i fins 6 gener en diferents franges horàries. L’AMPA ha col·laborat amb la direcció de l’escola de música.


Donada la situació actual amb la Covid-19 és complicat programar activitats presencials, de totes maneres volem organitzar una activitat a l’aire lliure més endavant quan faci més bon temps i la situació sanitària ho permeti.


5.- Consell Escolar

El Consell Escolar es va realitzar el 9 de setembre, abans d’iniciar les classes. 

Els punts més importants són:

Se’ns va informar que s’havien adequat les aules i que les classes es farien totes amb mascareta. Els grups s’han reduït a 6 alumnes màxim.

Hi ha un o dos adults responsables cada hora de classe col·lectiva que recull els alumnes al hall del Cubbtural, els posa gel i es mira la temperatura, així quan els professors baixen a recollir-los no es perd més temps. Els professors desinfecten les aules entre classe i classe.

En el cas de professors confinats les classes es faran virtuals.

Des de l’AMPA es dóna la possibilitat de comprar mascaretes especials per cantar, que protegeixen més, però no s’accepta la proposta per part de la direcció de l’escola perquè les directrius generals del Departament d’Ensenyament no ho tenen en compte.


6.- Altres assumptes

La Junta actual de l’AMPA es manté. Es pregunta si alguna altra persona es vol afegir per treballar conjuntament per l’EMMA.

Durant el període de tancament de l’EMMA es va demanar a la direcció de l’escola d’elaborar i facilitar als pares un document que inclogués tots els enllaços a les classes col·lectives de tots els cursos reglats. A petició de la pròpìa junta i de tres famílies. Se n’han beneficiat tots els alumnes.

Algunes famílies no estan d’acord amb les quotes d’aquest curs donat que degut a les circumstàncies els grups s’han hagut de partir i no fan classes cada setmana (sobretot de cant coral i conjunt). Des de la Junta no considerem convenient demanar modificar-les donat que entre els mesos de març i juny no es va cobrar cap quota per part de l’ajuntament i es va seguir fent classes als alumnes. Pensem que una cosa compensa l’altra. 

Informem que el professor de Violí finalitza la seva estada a l’escola aquest desembre i que ocuparà el seu lloc l’Abigail, una professora que ja havia estat a l’escola.

Abans d’iniciar el curs es demana que es facin classes en línia d’instrument a qui ho demani, sobretot amb famílies amb membres amb alt risc per ls COVID-19. En principi s’accepta la proposta. 

S’ha demanat que el mòdul obert s’avanci als 10 anys, a 5è. Ens consta que s’ofereix.


7.- Precs i preguntes


 • A quins alumnes es van donar les agendes?

 • Molt contents pel taller d’expressió corporal del curs anterior.

 • Uns quants participants a la reunió han traslladat l’agraïment per la gestió durant la pandèmia tant a la direcció de l’escola de música com a l’AMPA.


S’aixeca la sessió a les 21.38 h del dia 21 de desembre de 2020.


Signatura
Lourdes Esteve Arnau, presidenta de l’AMPA de l’EMMA